Jouw gevel verlicht
in het donker

Wil je ervoor zorgen dat jouw reclame op de gevel extra opvalt?
Dan is een Pulsar LED-lichtkoof onmisbaar.

Dé Pulsar LED-lichtkoof

De led-lichtkoof is een straks design, wat erg compact vormgegeven is. De lichtkoof is speciaal ontwikkeld met deze Ledverlichting waar een krachtige lichtbundel bijeen komt. De led-lichtkoof heeft een zeer lange levensduur. Het formaat van de koof is precies zo groot als u zelf wilt. Er zijn drie verschillende varianten, namelijk: Medium Power, High Power en Ultra Power. Dit is afhankelijk van de hoogte dat verlicht dient te worden door de led-lichtkoof.

Hoe werkt een lichtkoof?

Zodra het donker wordt kan de lichtkoof worden geactiveerd en zo zal uw reclame in de avond en in de nacht goed opvallen bij passeerde mensen. De led-lichtkoof is in elke gewenste RAL-kleur leverbaar, dus het is aan te passen aan de uitstraling of huiskleur van het bedrijf. De standaardkleur van de led-lichtkoof is zilver/ geanodiseerd aluminium. Dit is dezelfde kleur als de meeste frames.

De led-lichtkoof is een gebruiksvriendelijk en licht profiel. Daarom is ten aanzien van andere lichtkoven maar de helft aan het aantal beugels benodigd. Daarnaast zijn de draaibeugels ook nog eens te verstellen. Daarbij is het eenvoudig en snel te monteren zodat iedereen de gewenste lichtinval krijgt op het uit te lichten geheel.

Lichtkoof-Pulsar
Lichtkoof-Pulsar-details
Lichtkoof-Pulsar-details1

montage & kenmerken

De led-lichtkoven kunnen op bestaande frames worden gemonteerd. Dit is op een buisframes of bijvoorbeeld op een Triaflex frames. Natuurlijk is er ook de optie dat de beugels op de muur worden gemonteerd, zo kan alles uitgelicht worden met een led-lichtkoof.

Kenmerken van led-lichtkoof

 • Sterk profiel met elk gewenste afmeting.
 • Eenvoudig en redelijk snel te monteren.
 • Lichtbundel met een enorme kracht.
 • Maximaal uit te lichten hoogte is tot en met 8 meter.
 • Zeer lange levensduur van led-lichtkoof.
 • Energiekosten zeer laag.
 • Onderhoudsvrij

Montage van led-lichtkoof

 • Bepaal de juiste plaats voor de lichtkoof, zie Pulsar instellingen.
 • Controleer of de stroomtoevoer op de juiste plaats zit. De Pulsar lichtkoof wordt aangeleverd met een aansluitsnoer van 2 meter die, in overleg, links, rechts of in het midden uit de lichtkoof komt.
 • Kies de juiste bevestigingsmiddelen in combinatie met de ondergrond waar de lichtkoof tegen aan komt (steen, hout, damwand, enz.)
 • Verdeel de beugels gelijkmatig over de lichtkoof; begin en eindig op 25cm van de zijkanten van de lichtkoof.
 • Bij montage op Triaflex; de beugels dicht bij de muurbeugels monteren met stevige schroeven.

  Na montage van de beugels kan de Pulsar lichtkoof schuin in de draaibeugels worden ingeschoven. LET OP dat de “ribbels” aan de achterzijde van de lichtkoof zitten (bij de High power Pulsar). Schroef eerst de montagebout iets los. Hierna de lichtkoof schuin in de beugel plaatsen.

  De lichtkoof dient geheel in de beugel te zitten voordat deze gedraaid kan worden. Draai de Pulsar lichtkoof totdat deze in de ribbels aan de achterzijde van de lichtkoof klikken.

  Aan de achterzijde van het Pulsar profiel zitten 4 groeven die in de draaibeugels klikken. Als de lichtkoof juist is gericht kunnen de schroeven handvast worden vastgedraaid met imbus 5mm. Bij het te hard aandraaien van de schroeven zal de beugel vervormen waardoor de lichtkoof loskomt.

  De Pulsar lichtkoof wordt geleverd met de juiste voeding. Let goed op dat de plus en de min correct aangesloten worden of indien nodig door een expert. Wij adviseren om deze voeding inpandig te monteren en alle aansluitingen in de buitenlucht waterdicht uit te voeren.