Smart Folie

 

Veel kantoor- en bedrijfspanden hebben veel ruimtes voorzien van glazen wanden. Dat ziet er erg mooi en ruimtelijk uit maar het grootste nadeel is het gebrek aan privacy. De openheid geeft enerzijds een gevoel van vertrouwen maar in bepaalde gevallen, is het prettiger als u zich kunt terugtrekken en afsluiten van de omgeving.

In veel kantoorpanden worden daarom delen van het glas beplakt met ondoorzichtige folie of ook wel Crystal Glass folie genoemd. Niet de meest praktische oplossing in sommige gevallen en het verwijderen is vaak erg lastig.

Smart Folie is de perfecte oplossing voor ruimtes die voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk hierbij aan vergaderzalen of andere ruimtes waar meekijken niet gewenst is. Daarom hebben wij Smart Folie ontwikkeld! Openheid als het kan en privacy als het moet.

Het is zelfs ook mogelijk uw projector of beamer op de Smart Folie te laten projecteren. Onze Smart Folie is hiervoor uitermate geschikt. Dit kan bij zowel in- als uitgeschakelde folie!

Hoe werkt Smart Folie?

 

Smart folie of Polymer Dispersed Liquid Crystal (ook wel PDLC film genoemd) is een unieke folie welke op transparante oppervlakken – meestal ramen – wordt geplakt. De folie kan door middel van elektriciteit het oppervlak veranderen van transparant naar ondoorzichtig. 

Smart Folie kan heel eenvoudig worden bediend met een knop, schakelaar of afstandbediening.

Het is zelfs ook mogelijk de folie te schakelen op het lichtnet.

Op die manier kunt u zelf bepalen hoe en op welke momenten privacy gewenst is.

Folie aan- / uitzetten of dimmen!

 

De Smart Folie is zeer snel en makkelijk aan en uit te zetten. Dit gebeurd door middel van een simpele druk op de middelste knop van de bijgeleverde afstandbediening*. Met deze druk op de knop veranderd de folie van transparant naar ondoorzichtig. Dit gebeurd in een oogwenk zonder dat er enige vertraging in zit. Ook het meteen opnieuw inschakelen (of uitschakelen) is wederom meteen zonder vertraging zichtbaar.

Het is ook mogelijk de folie trapsgewijs te dimmen. Dit gebeurd ook met een druk op de bovenste of onderste knop van de meegeleverde draadloze RF afstandbediening*. Hiermee heeft u een vrij keuze in verschillende transparanties.

* Alleen de versie met dimmer heeft 3 knoppen voor de besturing van de Smart Folie.

 

drukwerk

Woonkamer

Badkamer

Kantoor