Losse Stickers

Losse Stickers

Zelfklevend vinyl is het meest gebruikte materiaal voor duurzame stickers die zowel binnen als buiten langdurig gebruikt kunnen worden. Vinyl (pvc) is soepel, sterk en goed bestand tegen weersinvloeden. Het materiaal is in vele varianten verkrijgbaar, met elk haar eigen toepassingsgebied. Het is in ieder geval zo dat niet elk zelfklevend vinyl zonder meer voor alle doeleinden geschikt is. Zeker de goedkopere soorten hebben hun beperkingen.
De grootste verschillen tussen de diverse materialen voor vinylstickers zitten in de basisfolie en de lijmlaag.

Lamineren
Door het aanbrengen van een transparante beschermlaag (lamineren) wordt de sticker extra beschermd tegen krassen en weersinvloeden. Bovendien wordt de sticker hierdoor dikker, wat het opplakken een stuk eenvoudiger maakt. Geprinte vinylstickers worden meestal gelamineerd. De inkt is krasgevoelig en niet bestand tegen oplosmiddelen. Daardoor hebben weersinvloeden meer grip op de bedrukking en zal deze buiten minder lang mee gaan. Voor stickers gedrukt in zeefdruk is lamineren niet noodzakelijk: onze zeefdrukinkt is uit zichzelf al voldoende krasvast en ook nog eens benzinevast. In speciale gevallen wordt het toch gedaan. Bijvoorbeeld in de racerij worden de stickers vaak voorzien van een extra dik laminaat tegen steenslag en andere veel voorkomende schades.

De print
Stickerfolies kunnen met verschillende druktechnieken worden bedrukt. Niet elke druktechniek is echter even goed bestand tegen de zon. Vinylstickers gedrukt in offset gaan 6 tot 9 maanden mee, ook wanneer ze zijn voorzien van een UV-lak. Zeefdrukstickers gaan 2 tot 5 jaar mee. Vinylstickers uitgevoerd in solvent print gaan buiten ongelamineerd 1 a 2 jaar mee en gelamineerd 2 tot 4 jaar. De levensduur van de sticker is sterk afhankelijk van de weersinvloeden waar deze aan worden blootgesteld (zonlicht-UV, regen en wind). Bij een verkeerde keuze van materiaal en druktechniek blijft uw verbleekte sticker nog jaren onleesbaar hangen…

losse stickers laten maken

Informatie / Offerte aanvragen

TEL. 013 530 17 11


Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag 8:00–17:30
Zaterdag op afspraak
‘s Avonds op afspraak

losse stickers laten maken

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?

Stuur ons een mailtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op